Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro

Door Ingrid Bastiaans, 4 september 2024

Het creëren van een wellness-ervaring thuis kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, tot rust te komen en jezelf te verwennen zonder de deur uit te hoeven. Hier zijn enkele tips om je eigen thuis-spa te creëren:

Geurverspreider

1. Creëer de Juiste Sfeer

  • Verlichting: Gebruik zachte, warme verlichting zoals kaarsen, dimbare lampen, of Himalaya-zoutlampen om een kalmerende omgeving te creëren.
  • Geuren: Zet een geurverspreider aan met etherische oliën zoals lavendel, eucalyptus of hamam mix om de ruimte te vullen met ontspannende geuren. 
  • Muziek: Speel rustgevende muziek of natuurgeluiden op de achtergrond om je zintuigen te kalmeren en je te helpen ontspannen. Denk aan rustige instrumentale muziek, oceaangeluiden, bosgeluiden of een yoga playlist. 
  • Ruimtelijke inrichting: Houd je ruimte schoon en georganiseerd. Voeg zachte kussens, dekens, en misschien wat planten toe om de ruimte gezelliger te maken.

Bekijk de geurverpreiders

Beauty Hamam pakket

Bekijk de Spa@Home giftset Hamam

2. Verwen Jezelf met Bad- en Doucheproducten

  • Badkuip en badzout: Neem een warm bad met badolie om je spieren te ontspannen en je huid te voeden. Voeg wat rozenblaadjes of andere bloemblaadjes toe voor een extra luxe ervaring.

Bekijk de badoliën

Beauty lavendel pakket

Bekijk de Spa@Home giftset Lavender

  • Douche met een spa-gevoel: Heb je geen bad? Verander je douche dan in een spa door gebruik te maken van mint fresh of hamam showergel of een stoomdouche met etherische oliën. Probeer ook een exfoliërende scrub zoals de Hawaii scrubolie of Rozenmusk scrubgel / scrubzout om je huid te reinigen. Scrubben kan ook goed met de kese scrubhandschoen. Deze is een paar keer te gebruiken om schilferige huidcellen te verwijderen.
  • Hydrateren en verzorgen: Na het baden of douchen, hydrateer je de huid met een luxe bodylotion zoals Dalan hand- en Bodycrème of een Body en massage olie zoals Hamam, Lavendel of Eucalyptus Munt. Geef extra aandacht aan droge plekken zoals je voeten en masseer de lotion in met cirkelvormige bewegingen.

Bekijk de douche en verzorgingsproducten

Mindfulness en ontspanning

3. Neem de Tijd voor Mindfulness en Ontspanning

  • Ademhalingsoefeningen: Begin je wellness-ervaring met diepe ademhalingsoefeningen om je geest te kalmeren en je lichaam voor te bereiden op ontspanning.
  • Meditatie: Creëer een rustige hoek in je huis waar je kunt mediteren. Gebruik kussens, een (yoga)mat of een comfortabele stoel. Focus op je ademhaling of gebruik een geleide meditatie om je volledig te ontspannen.
  • Yogapraktijk: Rol je yogamat uit en doe een aantal ontspannende yogahoudingen die je helpen om spanning los te laten. Kies voor een zachte flow of herstellende yoga.

Voedzaam eten en drinken

4. Voedzaam Eten en Drinken

  • Hydrateren / detox drankjes: Zorg voor voldoende water met een twist, zoals een karaf met komkommer, citroen, munt, kurkuma of gember om gehydrateerd te blijven. Kruidenthee, zoals kamille, gember, kurkuma of groene thee, is ook een uitstekende keuze voor ontspanning.
  • Gezonde snacks: Geniet van lichte, voedzame snacks zoals vers fruit, noten, of een smoothie. Vermijd zware of vette maaltijden die je traag kunnen doen voelen.

Beauty & verzorgingsrituelen

5. Verwen Jezelf met Beauty- en Verzorgingsrituelen

  • Gezichtsmasker: Breng een voedend gezichtsmasker aan dat past bij je huidtype. Of maak een DIY-masker met ingrediënten zoals honing, yoghurt, ghassoul klei en avocado. Als je liever een peeling wilt kan je ook kiezen voor groene klei met yoghurt of water.

Bekijk de beautyproducten

  • Manicure en pedicure: Geef jezelf een manicure of pedicure. Begin met een hand- en voetbad, gevolgd door scrubben met een scrubgel, nagels vijlen, en hydrateren.
  • Haarmasker: Verwen je haar met een diep voedend haarmasker. Gebruik hiervoor Argan olie, Druivenpit olie met een paar druppels etherische olie toegevoegd aan de basis olie. (maximaal 10 druppels etherische olie zoals Hamam mix op 100 ml basis olie) Je kan in plaats van een olie zelf samenstellen ook gaan voor een kant en klare body & massage olie zoals Eucalyptus Munt, Lavendel of Hamam. Wikkel je haar in een warme handdoek voor een extra spa-gevoel. Was na het masker de haren met je normale shampoo zodat je haar niet vet aan voelt.

Bekijk de body- en massage oliën

Digitale detox

6. Digitale Detox

  • Afstand nemen van technologie: Zet je telefoon uit of op vliegtuigmodus en vermijd het gebruik van andere apparaten. Geef jezelf toestemming om even los te komen van de buitenwereld.
  • Wandelen: ga even een rondje alleen en ontspannen wandelen zonder je telefoon aan te kijken. Zo maak je meer vitamine D aan, ontspan je vanzelf en beweeg je zonder dat het zwaar is voor je lichaam. Als je dit elke dag even doet, voel je jezelf na een tijdje een stuk beter.
  • Boek of tijdschrift: Lees een ontspannend boek of blader door een inspirerend tijdschrift om je gedachten van het dagelijkse leven af te leiden.

7. Regelmatige Zelfzorg Routine

  • Plan regelmatig: Maak van je wellness-ervaring een vast onderdeel van je week of maand. Regelmatig tijd voor jezelf nemen helpt om stress te verminderen en je algehele welzijn te verbeteren.
  • Persoonlijke reflectie: Neem na je wellness-sessie even de tijd om te reflecteren. Schrijf in een dagboek of mediteer kort over hoe je je voelt en wat je hebt ervaren.

Met deze tips kun je thuis een complete wellness-ervaring creëren, waardoor je lichaam en geest de kans krijgen om te herstellen en op te laden. 

Heb je zelf nog tips voor anderen?

Zet ze dan hieronder in de comments.

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden