Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro

Door Ingrid Bastiaans, 22 juli 2024

Boek nu de Theoretische Clinic Sauna Opgieten!

Ben je een liefhebber van de sauna en wil je alles weten over het opgieten in de sauna? Dan is onze Clinic Sauna Opgieten en Etherische oliën precies wat je zoekt! Op zaterdag 5 oktober 2024 organiseren we een speciale, theoretische clinic waar je alles kunt leren over deze unieke saunaervaring. (boeken kan onderin de pagina). Of je nu werkt bij een sauna of een enthousiaste BenC-klant bent met een thuis sauna, deze clinic geeft je alle kennis en handvatten om zelf een opgieting te kunnen verzorgen.

Vrouw wappert in de sauna

Wat is Sauna Opgieten?

Sauna opgieten, ook bekend als "Aufguss," is een traditionele praktijk waarbij water, vermengd met etherische oliën, op de hete saunastenen wordt gegoten. Dit verhoogt de luchtvochtigheid in de sauna en creëert een verkwikkende en therapeutische ervaring door de verspreiding van geurige stoom. Tijdens een opgietsessie wordt de stoom gemengd met etherische oliën met behulp van een handdoek of waaier door de sauna verspreid, wat de warmte gelijkmatig verdeelt en de zintuigen prikkelt.

Sauna opgiet accessoires

Wat Leer je Tijdens de Clinic?

Tijdens deze uitgebreide clinic krijg je een diepgaand inzicht in alles wat met sauna opgieten te maken heeft. Je leert over het gebruik en de werking van etherische oliën en hoe je deze het beste kunt gebruiken voor een opgietsessie. Aan het einde van de dag ben je volledig voorbereid om zelf een opgieting samen te stellen en uit te voeren.

Je krijgt uitgebreide informatie over wat geur is, hoe geuren werken, en waarom ze belangrijk zijn in de sauna. Daarnaast leer je alles over etherische oliën, inclusief het destillatieproces, de botanische namen en de verschillende werkingen, tonen en groepen van geuren. Je ontdekt hoe je geuren kunt combineren en hoe je de juiste dosering en geursterkte kunt bepalen voor een optimale opgietervaring.

Verder krijg je praktische tips over de veiligheid tijdens het opgieten, zoals het gebruik van ijs en water, en leer je hoe je een thematische opgietsessie kunt organiseren. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van een opgietschema op basis van een thema en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Essentiele olie druppels

Waarom Deelnemen aan de Clinic Sauna Opgieten?

  • Theoretische Kennis: Leer alles over het gebruik en de werking van etherische oliën in de sauna.

  • Productkennis: Ontvang uitgebreide informatie over verschillende producten die bij het opgieten gebruikt worden.

  • Praktische Tips: Krijg tips voor het doseren en mengen van geuren, en leer hoe je een thematische opgietsessie organiseert.

  • Certificaat van Deelname: Na afloop ontvang je een certificaat dat je deelname bevestigt en je nieuwe kennis erkent.

  • Je krijgt ons boek “Opgiet handboek” t.w.v. € 49,95 mee naar huis 

  • Netwerken: Ontmoet andere saunaliefhebbers en deel je ervaringen en tips. Als je goed netwerkt kan je wellicht ook eens bij een andere sauna ervaring opdoen na de cursus.

Sauna opgiet basic

Schrijf je hier in:

Boek de clinic

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden