Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro

Door Ingrid Bastiaans, 5 september 2024

De herfst is een seizoen van verandering, waarin de natuur zich voorbereidt op de winter. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, terwijl de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Dit seizoen heeft niet alleen invloed op het milieu, maar ook op de mens.

Voor velen betekent de herfst een tijd van reflectie en terugkeer naar binnen. Het cooler weer nodigt uit tot gezelligheid binnenshuis, waar mensen samenkomen rond haarden. Ook kan de overgang naar de herfst gevoelens van melancholie of eenzaamheid oproepen, vooral door het gebrek aan zonlicht. Aan de andere kant biedt de herfst ook kansen voor nieuwe mogelijkheden, zoals het genieten van de natuur, pompoenplukfestivals en oogstfeesten. De impact van de herfst op de mens is veelzijdig, met zowel positieve als negatieve effecten op stemming en welzijn.

Top 9 van de meest kenmerkende herfstgeuren:

De geur van vallende bladeren

De geur van vallende bladeren

Een van de meest iconische geuren van de herfst is die van vallende bladeren. Wanneer bladeren van de bomen vallen en beginnen te vergaan, geven ze een karakteristieke aardse geur af. Deze geur is een mix van vochtige aarde, deze geur lijkt wat op eikenmos en de licht zoete geur van afbrekend plantaardig materiaal. Voor velen is deze geur een nostalgische herinnering aan boswandelingen en het geluid van knisperende bladeren onder de voeten.

Bekijk de herfstgeuren

De geur van pompoenkruiden

De geur van pompoenkruiden

Pompoenkruiden zijn synoniem geworden met de herfst, vooral dankzij de populariteit van pompoenkruiden en pompoentaarten. De geur van kaneel, kruidnagel en anijs creëert een warme en uitnodigende ambiance. Deze specerijen worden vaak gebruikt in herfstige bakrecepten, waardoor de keuken gevuld wordt met een huiselijke en gezellige geur.

Bekijk de geuren voor pompoenkruiden

De geur van houtrook

De geur van houtrook

De geur van haardvuur met dennen of cederhout is onmiskenbaar en roept beelden op van knusse avonden bij de open haard of buiten bij een kampvuur. Houtrook heeft een diepe, rokerige geur die een gevoel van comfort en warmte biedt. Het is een geur die vaak geassocieerd wordt met familie, vrienden en het samenzijn tijdens de koelere maanden.

Bekijk de geur van haardvuur

De geur van appelcider

De geur van appelcider

Niets zegt herfst zoals de geur van verse appelcider. Of het nu gaat om koude cider op een zonnige herfstdag of warme, gekruide cider op een koele avond, de zoete en pittige geur van appels, gecombineerd met kaneel, zorgt voor een verkwikkende en hartverwarmende ervaring. Het maakt deel uit van vele herfsttradities, van oogstfeesten tot gezinsbijeenkomsten.

Bekijk de rode appel geur

De geur van vochtige aarde

De geur van vochtige aarde

Herfst is het seizoen van regen en mist, wat de geur van vochtige aarde naar voren brengt. Deze geur, vaak omschreven als petrichor, ontstaat wanneer regen op droge grond valt. Het is een verfrissende, aardse geur die een gevoel van vernieuwing en verbinding met de natuur oproept. Deze geur kan worden nagebootst met eikenmos en dennen gecombineerd met spa.

Bekijk de eikenmos geur

De geur van frisse lucht

De geur van frisse lucht

De lucht in de herfst heeft een unieke frisheid. Dit komt door de dalende temperaturen en de verminderde vochtigheid. De frisse lucht is schoon en helder, vaak met een lichte tinteling die de huid prikkelt. Deze geur roept een gevoel van vitaliteit en energie op, perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen.

De geur van dennen en cederhout

De geur van dennen en cederhout

Bomen zoals dennen en ceder geven een scherpe, frisse geur af die vaak wordt geassocieerd met het herfstseizoen. Tijdens wandelingen door het bos of parken kan de geur van deze bomen een rustgevend en revitaliserend effect hebben. Dennen- en cedergeuren zijn ook populair in roomspray, geurstokjes en essentiële oliën, waardoor we deze bosgeuren in huis kunnen halen.

Bekijk de houtgeuren

De geur van specerijen

De geur van specerijen

Naast pompoenkruiden zijn er vele andere specerijen die typisch zijn voor de herfst. Denk aan de geur van kruidnagel, anijs, venkel en kruidnoten. Deze specerijen worden vaak gebruikt in warme dranken, zoals chai-thee, en in bakrecepten zoals peperkoek en speculaas. Ze geven een warme, pittige geur af die de zintuigen prikkelt en een gevoel van huiselijkheid en traditie oproept.

Bekijk de kruidnoten geur

De geur van gebakken lekkernijen

De geur van gebakken lekkernijen

Een van de meest geliefde herfstgeuren is die van versgebakken lekkernijen. Of het nu gaat om appeltaart, kaneelbroodjes of chocoladekoekjes, de geur van gebakken goederen vult het huis met warmte en vreugde. Bakken is een populaire herfstactiviteit, vooral tijdens de feestdagen, en de geur van vers gebakken lekkernijen roept herinneringen op aan familierecepten en gezellige momenten in de keuken. Als je het te veel moeite vindt om te bakken kan je er ook voor kiezen om Kaneel, Chocolade of Appeltaart parfum te gebruiken in een aromadiffuser.

Bekijk de appeltaart geur

Alle Beauty & Care herfstgeuren:

  • Eucalyptus
  • Buddha
  • Rozenmusk
  • Cederhout
  • Sauna Gold
  • Sinaasappel Cederhout
  • Oriental
  • Vanille
  • Dennen
  • Anijs
  • Venkel
  • Kaneel
  • Kastanje
  • Kruidnagel
  • Chocolade
  • Appeltaart
  • Rode Appel
  • Positive Vibes Only
  • Eikenmos
  • Kruidnoten
  • Haardvuur
  • Oudh
  • Patchouli

Bekijk alle herfstgeuren

Vader knuffelt dochter

Plezier met onze dierbaren

Deze geuren, samen met de veranderende kleuren van de bladeren en de koele bries, maken de herfst tot een bijzonder en geliefd seizoen. De zintuiglijke ervaringen van de herfst herinneren ons eraan om te vertragen, te genieten van de simpele pleziertjes en tijd door te brengen met onze dierbaren. Herfstgeuren zijn meer dan alleen aroma's; ze zijn een brug naar herinneringen en gevoelens die ons diep raken en ons verbinden met het seizoen en elkaar.

Bekijk de positive vibes only geur

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden